BRANDON SANDERSON - ΟΜΙΧΛΟΓΕΝΝΗΤΟΙ - Η ΥΣΤΑΤΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ - ΤΟΜΟΣ Β
Η Ομίχλη διαφεντεύει τη Νύχτα… Ο Εξουσιαστής ολόκληρο τον Κόσμο!
Για χίλια χρόνια έβρεχε στάχτη. Για χίλια χρόνια, οι σκάα ζούσαν υποδουλωμένοι στη δυστυχία και στο φόβο. Για χίλια χρόνια ο Μέγας Εξουσιαστής κυβερνούσε απολυταρχικά, με όπλα του το φόβο και τη θεοκρατία. Κάθε προσπάθεια επανάστασης απέτυχε παταγωδώς.
Κι όμως, η ελπίδα ζει. Μια νέα απόπειρα ξεσηκωμού βρίσκεται στα σκαριά, και η επιτυχία της εξαρτάται από την πονηριά ενός πανέξυπνου παρανόμου, του Κέλσιερ, και το κουράγιο μιας απρόσμενης ηρωίδας, της Βιν, η οποία καλείται να διδαχθεί την Κραματομαντεία, τη μαγική δύναμη των Ομιχλογέννητων.
Μερικές φορές φοβάμαι πως δεν είμαι ο ήρωας που όλοι νομίζουν. Οι φιλόσοφοι με διαβεβαιώνουν ότι αυτή είναι η σωστή στιγμή, ότι τα σημάδια εκπληρώθηκαν. Μα ακόμα αναρωτιέμαι μήπως έχουν βρει τον λάθος άνθρωπο. Τόσο πολλοί άνθρωποι βασίζονται πάνω μου. Λένε ότι θα κρατήσω το μέλλον ολόκληρου του κόσμου στα χέρια μου. Τι θα σκέφτονταν εάν ήξεραν ότι ο υπέρμαχός τους –ο Ήρωας των Αιώνων, ο σωτήρας τους– αμφιβάλλει για τον εαυτό του; Ίσως να μην τους έκανε καμία εντύπωση. Κατά κάποιον τρόπο, αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο απ’ όλα. Ίσως, μέσα τους, δυσπιστούν – ακριβώς όπως εγώ. Όταν με κοιτάνε, βλέπουν άραγε έναν ψεύτη;
Τίτλος Βιβλίου: Ομιχλογέννητοι - Η Ύστατη Αυτοκρατορία - Τόμος Β΄
Συγγραφέας: Brandon Sanderson
Εκδότης: Φανταστικός Κόσμος
Ημερομηνία Έκδοσης: 2011
Γλώσσα: Ελληνικά
Σελίδες: 427
Μορφή αρχείου: pdf
Give reaction to see the hidden content!
Recommended Comments
There are no comments to display.